MUSEUM EEDS

Dünya'ya, 60 kişilik yeni bir tiyatro salonu kazandırdığımız için gurur duyuyoruz.

Museum Kültür Sanat'ın en önemli bileşenlerinden bir diğeri de MUSEUM StART Erhan Erginsu Deneme Sahnesidir.; Tiyatro ve Sohbet faaliyetleri için tasarlanmış ve düzenlenmiştir. 

Sahne Kullanımı İçin Ön Söz. 

Sahnemiz alkollü restoran bünyesinde yer aldığı için sadece 18 yaşının üzerindeki sanatçı ve sanat severlere hizmet verebilmektedir. Museum olarak biz, Sanat'ın gönüllü bir neferi olmaya gayret ettik. Bu yüzden 2023'ün ikinci yarısına kadar düzenlenen biletli, biletsiz onlarca etkinliğin hiçbirinde alan kirası gibi bir konu konuşmamıştık. Ancak alanda kullanılan çok sayıda aydınlatma ünitesi, alanın temizlik ve bakım masrafları, ısıtma giderleri, biletlerin vergi ve komisyonları, poster baskıları, çeşitli reklam giderleri, bazen açılış extraları, bazen lojistik masrafları.... ve şuan aklımıza gelmeyen çeşitli giderler göz önüne alındığında alanın sürdürülebilir olması için, artık bilet satışı üzerinden komisyon alıyoruz. 

İşin maddi boyutundan da önce, keyif almamız lazım. Nasıl keyif alıyoruz; Öncelikle, gurur duyabileceğimiz etkinlikler düzenlediğimiz yada ev sahipliği yaptığımız zaman, mutlu sanatçıların ve çoğu zaman onlardan daha mutlu olan, sanatçı yakınlarının gözlerindeki gurura tanık olabildiğimiz zaman tarifsiz bir mutluluk yaşıyoruz. 

Nasıl keyfimiz kaçıyor; Sanatçıların Museum StART EED Sahnesini ciddiye almaması durumunda oldukça keyfimiz kaçıyor. Lütfen bu kısmı iyi okuyunuz. Museum, neredeyse beş parasız girişip ne mutlu ki muvaffak olduğumuz bir sanat projesidir. Bizler gücümüz yettiği kadar, profesyonel ve ciddi şekilde nihai amacımız olan müzeleşme, sanat merkezi olma yolunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bir lokantanın, barın, kafenin atıl alanında olan bir yer değildir Museum StART EEDS. Çok yüksek kiralı bir işyerinin, manzaralı, iyi ısınan ve havalandırılan, lokanta olarak kullanılması halinde çok karlı bir yatırım olacak 95 metre karelik bir katının fedakarca sanata kazandırılmasıdır. 

Galeri Temel Kuralları
  1. Önsözde de bahsettiğimiz üzere, Museum Galeri, bir lokantanın içinde yer almaktadır. Bu algı olarak ciddi bir handikap doğurmakta. Bu yüzde etkinlik onayı sırasında, ilgili komisyonumuz, söz sahibi olmak konusunda imtina etmektedir. 
  2. Siyasi hiciv, aslında en olması gereken şey iken, ülkemizde eleştirilmenin kabul edilemediği gerçeği sebebiyle dikkat edilmesini rica ediyoruz.
  3. Direkt olarak bir kişiyi, kurumu veya topluluğu öven veya eleştiren etkinlikler için elimizden geldiği kadar açık fikirli olacağız ama bir oto sansür söz konusu olabilir. 
  4. Çıplaklık, pornografiye; Kaba dil, küfre kaçmıyorsa kabul edilebilir.
  5. Profesyonel sözleşmelerimiz var ve imzalanmadan etkinlik duyurusu dahil hiç bir adımı atmıyoruz.
Sahne Alanı Ölçüleri. 

  • Alanın Kolonlar Hariç Eni : 7 m'dir,
  • Sahne Girintiler Hariç 3m x 7 m'dir
  • Sahne 16m2 alana sahiptir.
  • 60 Kişi kapasitesine sahip salonda önerilen misafir sayısı 50 dir. 
  • Işıklandırma 10 kanallı bir kontrolcü ile yapılmaktadır.
  • Ses sistemi LG OL100 ile tek monitörden yapılabilmektedir.
  • Kablosuz mikrofon kullanılmaktadır.
  • Pencere açıklıkları Kalın, Siyah renkli perdeler ile güneş ışığını tamamen kesebilecek şekilde kapatılıp açılabilmektedir.

 

İnanç Keskin

Museum Erhan Erginsu Deneme Sahnesi Sorumlusu

İletişime geçmek için WhatsApp logosuna tıklayabilirsiniz.